Behandeling hersenweefsel

Onze hersenen liggen verpakt in vliezen goed beschermd in de schedel en worden gevoed door hersenvocht. Dit hersenvocht wordt verzameld in holtes tussen de hersenen, ventrikels genaamd en stroomt van daaruit naar alle hersencellen.

Hersenen zijn een soort elektriciteitscentrale met hersenkernen en stroomdraden die signalen op een hele snelle manier gericht doorsturen naar allerlei verschillende locaties voor informatieverwerking. Door allerlei oorzaken zoals vervuiling, virussen, stress, medicijnen of vastzittende levensovertuigingen, maar ook door operaties of een trauma, kan er statische lading ontstaan in onze hersenen of kunnen ze uit balans raken Hierdoor kan informatie stagneren, trager worden of omwegen zoeken.

Alle verschillende centra in de hersenen zijn voelbaar. Door een hele rustige uitnodigende aanraking is het mogelijk om heel gericht hersenkernen op te schonen en zenuwbanen vrij te maken, zodat ze hun mogelijkheden weer efficiënter kunnen benutten.

Een praktijkvoorbeeld.

Zo was er een meneer bij ons in de praktijk, na een uitgebreid revalidatietraject vanwege halfzijdige verlammingsverschijnselen veroorzaakt door een goedaardige hersentumor. De tumor was in zijn geheel verwijderd, maar deze meneer had nog heel veel klachten. Hij kon heel weinig aan zijn hoofd verdragen. Hij was emotioneel snel uit balans, zeer snel vermoeid, had veel hoofdpijn en nog een duidelijk verminderde functie in zijn linker lichaamshelft.

Na een aantal sessies voorwaarde scheppend gewerkt te hebben in het lichaam, richtte de therapie zich op het hoofd en alle stagnaties die daarin zijn ontstaan. Stagnaties veroorzaakt door de druk van de tumor, de operatie, alle medicatie die zijn sporen heeft nagelaten en de stress door alle onzekerheden van de afgelopen periode. Er zaten op alle niveaus in zijn centraal zenuwstelsel blokkades. We zijn heel voorzichtig begonnen om de ventrikels schoon te maken. Doordat hij heel goed kon ervaren dat er iets in zijn hoofd gebeurde wat goed voelde, konden we voorzichtig ingang krijgen tot die hele kwetsbare gebieden waar de tumor was verwijderd. Daar hebben we stapje voor stapje schoon gemaakt en de motorische banen in hun functie ondersteund. Er kwam per keer meer ruimte in zijn hoofd. Zijn conditie en concentratie namen toe. Hij heeft zijn werk inmiddels weer kunnen hervatten en pakt zijn hobby, wielrennen, weer voorzichtig op.